Amerika: native drum

De trommel is niet alleen een muziekinstrument.

Voor de mensen van Lakota, Dakota en Nakota heeft het een grote culturele en symbolische kracht.

Ze geloven dat de trommel een eigen leven heeft, evenals zijn eigen krachtige geest. De trommel is de hartslag van de Indian Nation. Het draagt ​​de hartslag van Moeder Aarde en roept de geesten en naties samen.

Inheemse (oorspronkelijke) Amerikanen geloven dat de trommel vaak helpt de fysieke en mentale kant van een persoon weer in contact te brengen met zijn of haar spirituele kant.

 Net als veel andere dingen in de Indiaanse cultuur, wordt de trommel gebruikt om een ​​persoon balans en vernieuwing te brengen door deelname aan dansen, zingen of luisteren naar de hartslag.

De trommel wordt zowel het instrument als de groep mensen om zich heen genoemd om te spelen en te zingen.  Het zorgt ervoor dat de dansers willen bewegen. Hoe beter de drum, hoe gemakkelijker het is voor de dansers om enthousiast te worden over hun uitvoering.

American Indian drums zijn gemaakt van een houten frame, of een uitgehouwen en uitgeholde boomstam, met herten, elanden, paarden- of buffelhuiden strak gespannen over de opening door pezen. Traditioneel hebben Indiaanse drums een diameter van twee tot drie voet.

 De trommel wordt als heilig beschouwd en moet met groot respect worden behandeld door iedereen die ermee in contact komt.  Elke trommel heeft een houder om ervoor te zorgen dat niemand hem nadert onder invloed van alcohol of drugs. Niets staat ooit op een trommel, noch reikt iemand eroverheen. Veel drumgroepen zegenen en noemen hun drums in speciale ceremonies voordat ze op een powwow klinken. Geschenken worden vaak toegewezen aan de trommel en velen hebben hun eigen ceremoniële medicijnpijpen. Sommige drums hebben zelfs hun eigen nummer, dat wordt gezongen als een warming-up aan het begin van de powwow.

 Elke powwow heeft meestal een gastdrum en meerdere gastdrums. The De gastrommel bestaat meestal uit een groep van acht tot 11 man. Traditioneel zijn mannen de drummers, maar vrouwen nemen vaak deel door met de drummers te zingen.

 Er is een verscheidenheid aan ritmes en drumbeats, en elk type nummer vereist een ander.  De drumbeats moeten in perfecte tijd zijn en elke zanger moet in perfecte harmonie zijn. The . De drumgroep is verantwoordelijk voor het spelen van het gewenste nummer op de powwow.

Bron: http://aktalakota.stjo.org/site/News2%3Fpage%3DNewsArticle%26id%3D8913&prev=search